Probeer het zelf!

Bij deltavliegschool High5 staat een hoog niveau van de opleiding centraal. Voor onze deskundige en gedreven instructeurs is het vooral belangrijk een ècht goede piloot van je te maken. Zo heeft High5 in ruim dertig jaar een groot aantal instructeurs en succesvolle (wedstrijd)piloten opgeleid.

Vul je gegevens in en kies een datum. Na aanbetaling op het cursusgeld nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Leer nu deltavliegen bij High5

Leer nu Deltavliegen bij High5

Deltavliegen, is dat wel wat voor mij?

Leren vliegen bij High5 is een onvergetelijke ervaring. Er ontstaan vaak heel hechte vriendschappen tussen piloten. Dankzij de goede onderlinge sfeer blijven veel gebrevetteerde oud-cursisten van High5 terugkomen en sluiten zich vaak nog jarenlang aan bij de groep. Een cursus bij High5 wordt al snel de leukste, spannendste en de mooiste vakantie van je leven!

Ik ben Frans en leer je deltavliegen samen met mijn hulpinstructeur Michiel

Start je avontuur dit jaar nog tijdens een van onze cursussen.

De cursussen van High5 worden gegeven door de schoolhouder Frans Icke. Hij wordt daarbij in ieder geval bijgestaan door zijn trouwe assistent Michiel Wetzer. Frans en Michiel zijn al jarenlang onafscheidelijk en vullen elkaar naadloos aan. Daarnaast heeft Frans, dankzij decennia aan ervaring als (wedstrijd)piloot en instructeur, een groot netwerk van hulpinstructeurs en experts opgebouwd. Je bent als cursist bij High5 dan ook altijd verzekerd van deskundige, betrouwbare en enthousiaste begeleiding.

Leer nu deltavliegen bij High5

Op avontuur in de Alpen

Deltavliegschool High5 is, naast andere startmethoden, vooral gespecialiseerd in bergvliegen. De praktijklessen van High5 worden dan ook meestal in het buitenland gegeven. We komen op de mooiste plekken van Europa. Die vakanties zijn zo intensief als je zelf wilt. Frans en Michiel zijn de hele dag bezig met alle facetten van het vliegen, maar als cursist ben je natuurlijk helemaal vrij om je eigen tempo te kiezen. Leren deltavliegen is leuk en spannend, maar het blijft wel je vakantie! Een gezellige sfeer is voor ons belangrijker dan hoe snel je het vliegen onder de knie hebt.

Cursisten aan het woordHoe ervaren zij het deltavliegen? Wat vonden ze van de lessen? Waar vliegen ze nu rond?

Maak kennis met deltavliegen tijdens een weekje in de Alpen.

Leer nu deltavliegen bij High5

Instructeurs met heel veel deskundigheid en theoretische kennisNatuurlijk hoort bij het vliegen ook veel theoretische kennis. Over meteorologie, aerodynamica en vliegreglementen bijvoorbeeld. Stof genoeg om je jarenlang in te blijven verdiepen. Al onze instructeurs zitten enorm goed in de materie en theorielessen worden door High5 gegeven tijdens de vakanties in het buitenland. Buiten het vliegseizoen geven we in Amsterdam theorie-cursussen ter voorbereiding van je examen.

Deltavliegen en het coronavirus
Tijdens de cursussen zullen we de door de overheid gestelde richtlijnen waar zinvol naleven. Met individuele wensen wordt zoveel mogelijk rekening gehouden.

Praktische informatie, data en kosten

Mogelijke opbouw cursus in Lienz (Oostenrijk) van 29 april t/m 6 mei en 21 t/m 29 oktober:

  • Kennis maken met materiaal en opbouw vleugel.
  • Loopoefeningen eerst op vlakke grond, later vanaf enige helling.
  • Afhankelijk van prestaties steeds hoger starten.
  • Bij loskomen leren koers en snelheid te controleren.
  • Uitleg en oefenen landing.
  • Bij goede beheersing vliegsnelheid oefenen van kleine koerswijzigingen.
  • Tijdens de gehele cursus theorie o.a. aerodynamica, meteorologie, materiaalkennis en veiligheid.
Kosten: € 750,- (inclusief lesmateriaal)

1e briefing 28 april (en 20 oktober voor onze tweede B1 cursus) rond 20:00 op de camping in Amlach.
We verblijven op Camping Amlacher Hof. Adres: Seestraße 20, 9908 Amlach, Oostenrijk. Daar is ook mogelijkheid een kamer te huren. Wij kunnen bemiddelen.

Leer nu deltavliegen bij Randonaero Adventures

Wil je ook een gedegen opleiding met veel ruimte voor individuele aandacht? Neem vrijblijvend contact met ons op.